28 aprilie 2022 - Ziua internațională  a sănătății și securității în muncă

28 aprilie 2022 - Ziua internațională a sănătății și securității în muncă

28 Aprilie este Ziua Internaţională a Sănătăţii si Securitatii la locul de muncă și este dedicată promovării prevenirii accidentelor și a bolilor profesionale la nivel mondial. De asemenea este destinată sensibilizării și focalizării atenției internaționale asupra tendințelor din domeniul securității și sănătății în muncă, precum şi atenționării asupra numărului în creștere la nivel global a leziunilor, bolilor și deceselor legate de muncă. Din 2003, Organizaţia Internaţională a Muncii a constatat şi a subliniat necesitatea prevenirii accidentelor şi problemelor de sănătate la locul de muncă cu ajutorul dialogului social şi tripartismului.

Salariu minim 2022 - completat

Salariu minim 2022 - completat

Speram ca nu ati uitat .....
 
  • Hotărârea nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată
Art. 1. - Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 15,239 lei/oră.
Salariu minim 2022

Salariu minim 2022

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, conform Hotărârii Guvernului nr. 1071/2021, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată,  se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 15,239 lei/oră.

Salariu minim 2021

Salariu minim 2021

Începând cu data de 13 ianuarie 2021, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră.

Stiți unde vă este carnetul de muncă ?

Stiți unde vă este carnetul de muncă ?

Carnetul de muncă a fost – și parțial mai este - actul oficial prin care se dovedea vechimea în muncă, vechimea neîntreruptă în aceeaşi unitate, vechimea în funcţie, meserie sau specialitate, timpul lucrat în locuri de muncă cu condiţii deosebite sau speciale, salariul de bază şi alte drepturi ce se include în acesta, în raport cu care s-au stabilit şi acordat drepturile de person

Salariu minim 2020

Salariu minim 2020

Începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.230 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 13,327 lei/oră.

Câteva considerente privind utilizarea zilierilor

Câteva considerente privind utilizarea zilierilor

Zilierul este o persoana fizică, cetăţean român sau străin, ce are capacitate de muncă şi care desfăşoară activităţi necalificate cu caracter ocazional - activităţi care se desfăşoară în mod întâmplător, sporadic sau accidental, care nu au caracter permanent - pentru un beneficiar, contra unei remuneraţii.

O persoană poate presta activităţi în regim zilier cel mult de 120 de zile în decursul unui an calendaristic, indiferent de numărul de beneficiari, neputând presta activităţi pentru acelaşi beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

GDPR

 

Datele personale pe care le „prelucrez” sunt, in principal datele tale de identificare, pe care le colectez direct de la tine, odata cu inregistrarea pe acest site si asta doar pentru a putea fi in contact cu tine si se intemeiaza intotdeauna pe consimtamantul tau exprimat odata cu inregistrarea.

Poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale, poti oricand cere ca datele tale solicitate la inregistrare pe pagina mea sa fie sterse, le poti rectifica sau completa.

De asemenea, retine ca nu primesc si nu dau date unor terte parti, nu vand si nu cumpar date personale !