Învăţând Taichi-ul prin fişiere video

Învăţând Taichi-ul prin fişiere video

Taichi-ul, artă marţiala internă chinezească care utilizează mişcări lente şi elegante, este o excelentă metodă de a întări picioarele şi dezvolta muşchii abdominali şi tendoanele genunchilor. Taichi-ul este deseori recomandat persoanelor în vârstă astfel încât nu este de mirare că este atât de des căutată pe internet pentru a fi învăţată.

Prezentarea taichi-ului pentru învăţare este de mult disponibilă în formate diferite, videocasete, CD-uri sau DVD-uri, iar mai nou în formate video pe internet ( torente şi diferitele site-uri de sharing – punere la dispoziţia tuturor de fişiere ).

Este posibil să înveţi taichi şi prin download-area de fişiere de pe internet, cu sau fără plată, însă aceasta este totuşi cea mai grea cale – nu şi imposibilă, cu câteva limitări – de a învăţa această artă marţială străveche.

Modalitatea de a învăţa prin fişiere video se pretează cel mai bine celor care cunosc deja cel puţin o formă şi doresc să-şi dezvolte cunoştinţele învăţând o altă forme, din acelaşi stil sau unul diferit. Pentru începători învăţarea prin urmărirea pe calculator/televizor poate fi în cel mai bun caz frustrantă, dacă nu chiar o piedică în viitor ( se poate induce ideea că este un stil foarte greu de învăţat, ceea ce nu este adevărat )

Taichi-ul este format din mai multe mişcări numite forme, în care fiecare mişcare este compusă dintr-o serie de posturi în care coordonarea picioare, mâini şi corp este esenţială. În principiu fiecare mişcare durează destul de puţin – aproximativ 1-2 secunde, depinzând de stil. Învăţând prin fişiere video, durează aproximativ 15 secunde privirea mişcării, apoi reluarea de câteva ori până se crede că s-a înţeles întreaga mişcare. Pentru fiecare mişcare poţi „petrece” şi 30 de minute pentru a prinde detaliile. Acest lucru este frustrant pentru începători. În timp ce pentru cei mai „experimentaţi” este suficient să privească mişcarea şi să o înţeleagă aproape în întregime şi să o execute. Persoanele care cunosc deja o formă privesc în general succesiunea poziţiilor şi modalitatea de trecere de la o poziţie la alta.

Un alt risc al învăţării de pe calculator este faptul că fără instructor nu vei putea ştii dacă poziţia este corectă iar mişcarea a fost executată corect. De asemenea, ca în orice exerciţiu fizic, este posibil să te accidentezi ca urmare a forţării inutile a limitelor fizice. Un instructor îţi poate corecta poziţiile şi îţi poate spune dacă mişcările sunt incorecte, dacă genunchii nu sunt poziţionaţi corect faţă de picior. În plus, într-o clasă organizată poţi observa mişcările din mai multe unghiuri, fapt care te poate face să înţelegi mişcarea mai repede si mai corect, poţi observa comentariile făcute de instructor altor colegi sau poţi discuta cu colegii mai avansaţi metodele de a executa corect mişcările. Poţi întreba instructorul orice, fapt care nu-l poţi face dacă ai un fişier video după care înveţi.

În concluzie, învăţarea taichi-ului într-o clasă organizată este metoda cea mai bună. Astfel, îţi poţi dezvolta mult mai repede şi mai bine abilităţile privind coordonarea mişcărilor. În timp mişcările tale vor deveni mai graţioase şi mai puternice.

În final, scopul taichi-ului este cel de a pune în mişcare chi-ul ( energia ) prin tot corpul, fapt care, în general, necesită prezenţa unui instructor calificat .

Related Articles

GDPR

 

Datele personale pe care le „prelucrez” sunt, in principal datele tale de identificare, pe care le colectez direct de la tine, odata cu inregistrarea pe acest site si asta doar pentru a putea fi in contact cu tine si se intemeiaza intotdeauna pe consimtamantul tau exprimat odata cu inregistrarea.

Poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale, poti oricand cere ca datele tale solicitate la inregistrare pe pagina mea sa fie sterse, le poti rectifica sau completa.

De asemenea, retine ca nu primesc si nu dau date unor terte parti, nu vand si nu cumpar date personale !