2024 - Salariul minim. Consideratii
Featured

2024 - Salariul minim. Consideratii

Remunerația/salariul e cantitatea de bani plătită în schimbul muncii prestate de salariat în baza contractului individual de muncă, care cuprinde salariul de bază, indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri. Este, de obicei, principala formă de plată asupra căreia se concentrează angajatul și angajatorul ca parte a negocierii contractului de muncă.

 

Considerente privind timpul de munca

Considerente privind timpul de munca

Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.

28 aprilie 2022 - Ziua internationala a sanatatii si securitatii in munca

28 aprilie 2022 - Ziua internationala a sanatatii si securitatii in munca

28 Aprilie este Ziua Internaţională a Sănătăţii si Securitatii la locul de muncă și este dedicată promovării prevenirii accidentelor și a bolilor profesionale la nivel mondial. De asemenea este destinată sensibilizării și focalizării atenției internaționale asupra tendințelor din domeniul securității și sănătății în muncă, precum şi atenționării asupra numărului în creștere la nivel global a leziunilor, bolilor și deceselor legate de muncă.

Salariul minim 2022

Salariul minim 2022

Speram ca nu ati uitat .....

  • Hotărârea nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată
Stiti unde va este carnetul de munca ?

Stiti unde va este carnetul de munca ?

            Carnetul de muncă a fost – și parțial mai este - actul oficial prin care se dovedea vechimea în muncă, vechimea neîntreruptă în aceeaşi unitate, vechimea în funcţie, meserie sau specialitate, timpul lucrat în locuri de muncă cu condiţii deosebite sau speciale, salariul de bază şi alte drepturi ce se include în acesta, în raport cu care s-au stabilit şi acordat drepturile de personal.

        

Salariul minim 2021

Salariul minim 2021

Începând cu data de 13 ianuarie 2021, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră.

Cateva considerente privind utilizarea zilierilor

Cateva considerente privind utilizarea zilierilor

Zilierul este o persoana fizică, cetăţean român sau străin, ce are capacitate de muncă şi care desfăşoară activităţi necalificate cu caracter ocazional - activităţi care se desfăşoară în mod întâmplător, sporadic sau accidental, care nu au caracter permanent - pentru un beneficiar, contra unei remuneraţii.

Salariul minim 2019

Salariul minim 2019

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, a fost stabilit în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, va fi acordat diferenţiat pe criteriile nivelului de studii.

Telemunca - Lege nr. 81/2018

Telemunca - Lege nr. 81/2018

Cum de puțină vreme a apărut Legea 81 privind telemunca, am spicuit puțin din aceasta pentru a vă face o idee despre ce înseamnă acest tip ce contract special de muncă, o variantă a muncii la domiciliu, prevăzută la articolele 108 – 110 din Codul Muncii

Ce este telemunca ?

Informatii

Datele personale pe care le „prelucrez” sunt, in principal datele tale de identificare, pe care le colectez direct de la tine si asta doar pentru a putea fi in contact cu tine si se intemeiaza intotdeauna pe consimtamantul tau. Poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale, poti oricand cere ca datele tale solicitate la inregistrare pe pagina mea sa fie sterse, le poti rectifica sau completa.

 

De asemenea, retine ca nu primesc si nu dau date unor terte parti, nu cumpar si nu vand date personale !